Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Intro

Tapahtumakalenteri ♤ Liity joukkoomme ♤​ Henkilökunta ♤ Ullakko

​Oak Tree Ranch pähkinänkuoressa

​"Hevosen hoitaminen on tasapainottelua pienemmän pahan ja paremman hyvän välillä"

​Oak Tree Ranch (ent. Cair Paravel) on pitkien perinteiden sekä lämpimän ilmapiirin tila. Historiallisella saarella sijaitsevalla kartanolla on satojen vuosien historiansa, jota vaalimme noudattamalla perinteitä ja säilyttämällä saaren arvokkuuden. Se ei ​ kuitenkaan tarkoita, että tila olisi säilynyt täysin koskemattomana; olemme muodostaneet hevoskasvatuksen ja ratsastuopetuksen ympärille eläinlääkäripalveluiden tarjonnan. Klinikkamme ja hevoskasvatuksen lisäksi tilan vakaana kivijalkana on ja tulee aina olemaan hoitajatoiminta - tarinapohjaisena luonnollisest

Crosland Island

"Ikivanhoja puita, korkeita huippuja, valkeata hiekkaa ja historian havinaa. Siitä on Crosland Island tehty"

Croslandin suvun omistama saari sijaitsee kätevän lähellä Uuden-Seelannin Pohjoissaaren länsirannikkoa. Se on päästä päähän leveimmästä kohdasta noin 20km, mutta paikoitellen saari on hyvinkin kapea. Saaremme on kuitenkin poikkeuksellinen; se ei ole vain kaunis ja perinteikäs, vaan omaa pitkän historian jopa keskiajalle asti. Täällä on elänyt kaikenlaisia ihmisiä ja eläimiä rikkaista aatelisista pakolaisiin ja vankeihin. Vaikka tilalla onkin tapahtunut synkkiä asioita, se on taakse jätettyä aikaa, mutta ei silti unohdettua.

Croslandilla elää tilan henkilökunnan lisäksi myös kourallinen muita ihmisiä. Kylä sijaitsee täysin vastakkaisella puolella saarta. Sieltä löytyy pieni kauppa, satama, minimaalinen lentokenttä ja majatalo turisti-infoineen. Meillä on oma satamamme tilan lähellä, josta löytyy kaksi purjevenettä (34ft ja 46ft), joilla pääsee kulkemaan. Huonon sään varalle meillä on myös katamaraani, jolla pystyy kuljettamaan neljä hevosta kerrallaan. Kylästä kulkee autolautta, jonne mahtuu pari hevoskoppia ja kolmekymmentä ihmistä.

​  ​ 

​Tila ja toiminta

Itse tila sijaitsee saaren länsipuolella. Kylään on kymmenisen kilometriä, matka taittuu mukavasti autolla, pyörällä tai miksipäs ei hevosellakin. Tilaan kuuluu yksi kaksikymmentäpaikkainen kivitalli, jossa on myös varustehuoneet ja ullakko. Meillä ei säilytetä ullakkolla heinää, vaan siellä on hoitajille tarkoitettu tila, jossa voi lämmittää ruokaa mikrossa, levätä ja katsoa vaikkapa TV-tä. Puolivillit ovat levittäytyneet koko saaren alueelle, mutta kesyhevosemme pysyttelevät tilan alueella. Tila on aidattu puisella, vanhalla aidalla, jonka sisällä ratsuja pidetään.

Ympäri saarta laiduntaa myös lehmiä ja lampaita.

©2019 Oak Tree Ranch - suntuubi.com